Mezoterapija

Tajna mladalačkog izgleda

​Dopremanje hranjivog koktela u dublje slojeve kože​

​Mezoterapija je metoda estetske medicine kojom se vitamini, minerali, aminokiseline i ostale aktivne tvari ubrizgavaju direktno u srednji sloj kože – mezodermu. Time se dobija intenzivnija hidratacija i regeneracija kože, a proces starenja se značajno usporava.

Supkutano ubrizgavanje vitamina potrebnih koži pomaže u vraćanju zdravlja i vitalnosti kože u jednom potezu.

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je metoda liječenja koja se provodi ubrizgavanjem aktivnih tvari potrebnih koži, uključujući vitamine, minerale, aminokiseline, antioksidanse i hijaluronsku kiselinu, u dublje slojeve kože gdje će pospješiti proizvodnju kolagena i elastina.

​Prednosti mezoterapije su mnogostuke:

  • ​Aktivne supstance se unose u dublje slojeve kože gdje su najučinkovitije i odakle će dugoročno održavati zdraviji izgled kože.
  • U jednom tremanu dobijamo ciljane preparate za svaku individualnu i personalizovanu problematiku kože.
  • Koriste se visokokvalitetni preparati odobreni za medicinske i estetske korektivne svrhe.

Mezoterapija kao postupak se može primijeniti na licu i tijelu. Na licu kako bi se u dublje slojeve kože dopremile regenerativne hidratizirajuće supstance, a na tijelu za topljenje masti u sklopu anticelulit tretmana.

​Mezoterapija danas spada u jedan od najdjelotvornijih i najpopularnijih anti-age tretmana.

Minimalno invazivan tretman revitalizacije kože sa dugoročnim učinkom.

Koje vrste sastojaka se koriste za mezoterapijski koktel?

  • Hijaluronska kiselina
  • Aminokiseline
  • Vitamini i minerali
  • Enzimi

Na konsultativnom pregledu sa našom doktoricom Musfahom Burgić ustanovit će se koje su individualne potrebe Vaše kože. Na osnovu cjelokupnog nalaza, doktorica će Vam preporučiti mezoterapijski koktel koji se može primjeniti da bi višestruko adresirao probleme Vaše kože.

To može biti vitaminski koktel (A, B, E), koktel aminokiselinama u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom, kolagenom ili estraktima ljekovitog bilja. Uz pomoć mikroiglica ovi aktivni sastojci se potom injektuju u dublje slojeve kože gdje se potiče proizvodnja kolagena i elastina, što rezultira boljom hidratacijom kože, smanjenjem sitnih bora i pruža mladalački izgled.

Ovakva kombinacija više aktivnih supstanci stimuliše potkožne procese na duži vremenski period.

Supkutano ubrizgavanje vitamina potrebnih koži pomaže u vraćanju zdravlja i vitalnosti kože u jednom potezu.

Šta možemo liječiti mezoterapijom?

  • Fine bore i za smanjenje dubokih bora
  • Blage ožiljke od akni
  • Oštećenja od sunca
  • Neujednačen ton kože i pigmentaciju kože
  • Podočnjake i tamne krugove
  • Kožu bez sjaja i vidljive tragove umora
  • Problematičnu, masnu i zagušenu kožu

Poznato je da sa godinama naša koža gubi mladalačku jedrinu i svježinu što je prirodan i nepovratan proces, ali taj proces možemo značajno odgoditi i usporiti ukoliko prvenstveno brinemo o sveukupnom zdravju našeg organizma. Korištena pravovremeno u kasnim dvadesetim sa prvim znacima starenja ili u zrelijem dobu mezoterapija može doprinijeti usporenju procesa starenja i regeneraciji kože.

Supkutano ubrizgavanje vitamina potrebnih koži pomaže u vraćanju zdravlja i vitalnosti kože u jednom potezu, za razliku od krema koje se moraju koristiti mjesecima da bi se postigao isti rezultat. Stoga je to jedna od najpoželjnijih metoda za osobe koje imaju poteškoća u njezi svoje kože.

Mezoterapija pomaže u otklanjanju posljedica starenja na licu, vratu, dekolteu i rukama. Također se primjenjuje za regeneraciju kože oštećene alkoholom ili pušenjem. Ima vrlo visoko ljekovito djelovanje na kožu oštećenu suncem, istrošenu i zapuštenu, kod osoba koje se ne pridržavaju zdrave prehrane i njege kože, onih koje se žale na suhoću ili opuštenost. Ako se mezoterapija primjenjuje redovito prije nego što se počnu pojavljivati ​​posljedice oštećenja kože, prije nego što nastanu linije i bore, starenje kože će se odgoditi i koža će izgledati zdravo.

Mezoterapija pomaže u otklanjanju posljedica starenja na licu, vratu, dekolteu i rukama.

FAQ – Često postavljana pitanja

Mezoterapija podrazumijeva upotrebu višestrukih intradermalnih ili supkutanih tehnika apliciranja malih doza hranjivih supstanci za kožu pomoću vrlo finih igala direktno, iznad ili u blizini regije koju je potrebno njegovati.

Prije tretmana provodi se profesionalno čišćenje kože. Nakon primjene lokalne anestezije s kremom, u površinu kože ubrizgava se kombinacija raznih vitamina, minerala, aminokiselina, antioksidansa i hijaluronske kiseline. Igle koje se koriste za ubrizgavanje su vrlo tanke i posebno dizajnirane, tako da u toku postupka neće biti boli.

Mezoterapija je minimalno invazivna estetska procedura, koja se može primjenjivati kao terapijsko liječenje određenih stanja kože kada je potrebno ponoviti nekoliko tretmana uzastopno sa razmacima od 10 dana. Svaki pojedinačni tretman traje svega 20 minuta, a većina pacijenata ga opisujue kao bezbolan ili minimalno neprijatan.

​Nakon završene terapije prema potrebama pacijenata poželjno je ponavljati osvježavajući tretman na svakih 6 – 12 mjeseci kako bi se održao kontinuitet svježeg izgleda i nahranjenosti kože.

Ovisno o stanju kože i području na kojem je primijenjena mezoterapija, pozitivni rezultati uglavnom su vidljivi nakon 2-3 tretmana.

Ne perite tretiranu regiju nakon primjene mezoterapije nekoliko sati i izbjegavajte iritirajuće proizvode. Izbjegavajte sunčanje u prva 24 sata.

 

Mezoterapiju ne mogu primiti trudnice, osobe koje su imale moždani udar, dijabetičari, srčani bolesnici na više lijekova, oboljeli od raka i osobe s problemima zgrušavanja krvi.

 

Nema poznatih nuspojava. Svako blago crvenilo na osjetljivoj koži koje se može pojaviti nakon zahvata spontano će nestati.

Ako mezoterapiju izvodi pravi stručnjak pripremajući pravu kombinaciju ona ne uzrokuje štetu, a ima vrlo učinkovite dobrobiti.